Састанак председништва Савеза културно-уметничких друштава Србије и Међународне организације народне уметности


Погледајте приложени документ
НОВИ САД – У хотелу Норцев у суботу 17. јуна одржаће се састанак Председништва Савеза културно-уметничких друштава Србије и Међународне организације народне уметности ИОВ.

– Размотрићемо и дефинисати начела сарадње културно-уметничких друштава Србије и Међународне организације народне уметности ИОВ како би што боље презентовали наше нематеријално културно наслеђе и позицонирали наше фолклорне колективе на светској сцени. Састанку ће присутвовати председник ИОВ-а Али Абдула Халифа из Бахреина, потпредседник Гинтер Липиц из Аустрије, генерални секретар Фабрицио Катанео из Италије, финансијски директор Хендрик Хусијер и директор ИОВ фестивала и едукативних катедри Герт Нијхоф из Холандије, док ће испред Савеза културно-уметничких друштава Србије бити председник Председништва Милорад Лонић из Новог Сада те чланови Председништва Владан Тешановић, уједно члан ИОВ-а и ИГФ-а, из Београда, Милан Балаћ из Новог Сада, Драгољуб Милосављевић из Краљева, Михал Хатаља из Гложана и др Славољуб Узунковић из Ниша. Уважене госте ће у име градоначелника Новог Сада поздравити начелница за културу Зорица Шијак – рекао је председник Председништва Савеза културно-уметничких друштава Србије Милорад Лонић.

Према програму, након радног дела сусрета, предвиђен је одлазак у Гложан на Фестивал словачке националне мањине Танцуј, танцуј који почиње у 13 сати.
<
>